VESTI
     
 
Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i Industrijski sindikat (IS) DAD DM Zrenjanin u radnoj poseti rumunskim kolegama iz Federacije „Metal“ u pogonima DADD DM. Prava radnika i sindikata slična, problemi isti.
POSETA SINDIKATIMA DAD DM U RUMUNIJI




Hunedoara, 05-07.10.2016.

Na poziv rumunskog sindikata Federacija „Metal“, u radnoj poseti sindikata „Metal“ i njenim članicama u preduzećima DAD DM u Rumuniji, organizovana je poseta predstavnika ISS i IS DAD DM Zrenjanin.



I Federacija „Metal“ i ISS su članice IndustriAll Global i IndustriAll Evropa i kao takvi rade na razvijanju saradnje među sindikatima. Cilj posete je bio, razmena iskustava po pitanju prava radnika u pogonima DAD DM i sadržina Kolektivnih ugovora.

U Rumuniji, DAD DM ima pogone u Hunedoari, Temišvaru, Pitestu, Satu Mari i Brašovu. Domaćin ove posete je bio sindikat Federacije „Metal“ u Hunedoari. Sastanak je rezultirao zaključcima koji će rukovoditi sindikate u nerdnom periodu. Prava radnika i sindikata u pogonima DAD DM su slična a problemi isti.

„Dosadašnje iskustvo u DAD DM Zrenjanin je dobro, imamo solidan Kolektivni ugovor, poslodavac ima razvijen socijalni dijalog sa sindikatom, probleme rešavamo zajedno a preduzeće pokazuje visok stepen društvene odgovornosti.“ istakao je Igor Stankov, potpredsednik IS DAD DM Zrenjanin. „Takva saradnja je rezultirala da DAD DM Zrenjanin zapošljava preko 3200 radnika a očekujemo i nove poslove.“ ukazao je Dragan Matić, predsednik ISS.

Pri povratku u Srbiju, predstavnici ISS su obišli i koleginice i kolege u pogonu DAD DM U Temišvaru koji nisu bili na sastanku u Hunedoari.

Veliku zahvalnost za ovaj odličan i produktivan sastanak treba iskazati predsedniku Federacije „Metal“ Subi Arpadu. Uzvratna poseta je planirana za april 2017. godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"