VESTI
     
 
Održana konferecija o socijalnom preduzetništvu u organizaciji Privredne komore Srbije, Supernatural, AGAPEDIA fonacije i Nemačke pokrajine Baden-Virtenberg. Projekat podržan od Evropske komisije „Prijatelji Dunava“ kao inicijativa za unapređenje socijanog preduzetništva u Dunavskoj regiji. Na skupu prisustvovale organizacije iz Nemačke, Austrije, Hrvatske, Srbije, Bugarske i Rumunije.
„BIZNIS KOJI NE STVARA NIŠTA DRUGO OSIM NOVCA JE SIROMAŠAN BIZNIS!“




Beograd, 06.10.2016.

U Privrednoj komori Srbije održana konferecija o socijalnom preduzetništvu uz podršku partnera Supernatural, AGAPEDIA fonacije i Nemačke pokrajine Baden-Virtenberg. Skupu su prisustvovale nevladine organizacije iz iz Nemačke, Austrije, Hrvatske, Srbije, Bugarske i Rumunije, eksperti iz NVO i poslovnog sektora.

Projekat „Prijatelji Dunava“ je pokrenut kao inicijativa za unapređenje socijalnog preduzetništva u Dunavskoj regiji čija je ideja da spoji tri sektora- nevladin, poslovni i javni, promovišući inovativnost i kreativnost kroz međusobnu saradnju. Evropska komisija je prepoznala problem a tema socijalnog preduzetništva je označena kao jedna od ključnih aktivnosti za unapređenje socio-ekonomske situacije u EU.

Konferencija je bila podeljena tematski na tri dela:

„Društveno odgovorno poslovanje i socijalna inovacija“ koju je prezentovao Neven Marinović, Smart kolektiv; „Socijalna ekonomija u regionu jugoistočne Evrope“ sa prezentacojom Dine Radin iz Evropskog pokreta u Srbiji i „Saradnja poslovnog i nevladinog sektora na projektu –Supernatural park“ je prezentovao Srđan Stanković, Supernatural.  



Nakon prezentacija se vodila panel diskusija a jedan od zaključaka je potreba zakonskog regulisanja socijalnog preduzetništva koje trenutno ne postoji a oslanja se jednim delom na Zakon o zadrugama. Važna je što veća promocija društveno odgovornog poslovanja u svim segmentima društva a istaknuta je i potreba za formiranjem tela koje treba da se bavi socijalnim preduzetništvom.



Konferenciji je prisustvovala Gordana Aleksić ispred Industrijskog sindikata Srbije, koja je podsetila prisutne na nekadašnja socijalna preduzeća iz mreže DES koja su uglavnom ugašena.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"