VESTI
     
 
Održana sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije (ISS). Unapred pripremljeni Planovi restrukturiranja (UPPR) i socijalni programi desetkovali preostala preduzeća u restrukturiranju. Novoj vladi ISS dostavlja Strategiju Industrijskog razvoja Srbije. Završne aktivnosti pred 2. Kongres ISS.
SRBIJA BEZ INDUSTRIJSKIH RADNIKA




Beograd, 16.06.2016.

Predsedništvo ISS je održalo sednicu posvećenu socijalnim programima i UPPR u preduzećima u restrukturiranju, tačnije koja su to bila do 31. Maja 2016.

Odziv radnika za socijalne programe je „dobar“. U pojedinim preduzećima odziv je preko 90%, (FAP, FKJ), postavlja se pitanje, ko će sprovesti UPPR a zna se da sadržina UPPR podrazumevaju upošljavanje značajno većeg broja radnika od onih 10% koji u tim preduzećima ostaju .

Industrijski sindikat Srbije je i dalje stava da je uvođenje profesionalnog menadžmenta opcija koja stvara mogućnost rada preduzeća i izvesnije privatizacije.



Izveštaj o radu ISS je podneo Dragan Matić a Predsedništvo je usvojilo i sva dokumenta za II Kongres ISS u oktobru 2016. godine.

ISS će nakon konstituisanja Vlade Srbije, istoj dostaviti svoje viđenje Strategije razvoja industrije Srbije i predložiti da se Ministarstvo privrede ojača Odborom za industriju i tehnološki razvoj.  



Formiranje takvog odbora predstavlja osnov za sprovođenje Strategije industrijskog razvoja. Sednici Predsedništva ISS je prisustvovao i predsednik Konfederacije slobodnih sindikata, Ivica Cvetanović, čiji je ISS član. Predsednicu KSS i ISS su izvršili verifikaciju Sporazuma o saradnji i zajedničkom akcionom delovanju iz maja 2015. godine.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"