VESTI

U Beogradu održana 8. Međunarodna naučna- stručna konferencija „Konfliktna globalizacija- novi svet u nastajanju“.
KONFLIKTI, GLOBALIZACIJA I NOVI SVET U NASTAJANJU

Beograd, 03.06.2016.

U organizaciji Visoke strukovne škole za preduzetništvo, Centra za industrijske odnose, SSSS i Banjalučkog koledža održana je 8. Međunarodna naučna- stručna konferencija „Konfliktna globalizacija- novi svet u nastajanju“.

Preko 30 učesnika iz Srbije i regiona i desetak stručnih izvestioca su govorili o fenomenu Globalizacije, načinu njenog nastajanja, posledicama koje ona donosi, poziciji država i pojedinaca u tom procesu i izmena vrednosti koje su vaćile pre globalizacije.

U radu Konferencije su učestvovali i predstavnici Konfederacije slobodnih sindikata, Industrijskog sindikata Srbije, Sindikata elektromreža Srbija i Nezavisnog sindikatajavnih službi Srbije kao i stručnjaci koji su govorili o fenomenu globalizacije. Svi radovi koji su prezentovani će biti objavljeni u Zborniku radova krajem juna meseca.