VESTI
     
 
U Parizu održana još jedna studijska poseta u okviru Projekta „Priručnik za kolektivno otpuštanje zaposlenih- tvoje pravo da budete informisani i konsultovani“. Nakon konferencije obavljena poseta Kompaniji PSA Peugeot Citroen. Industrijski sindikat Srbije učesnik skupa. Sledeća studijska poseta planirana za juli u Bugarskoj.
KOLEKTIVNO OTPUŠTANJE ZAPOSLENIH U FRANCUSKOJ




Pariz, 29-01.06.2016.

U organizaciji Francuskog sindikata metalaca FO“METAUX“ i nosioca Projekta bugarskog sindikata „Metalicy“ održana još jedna studijska poseta u okviru Projekta „Priručnik za kolektivno otpuštanje zaposlenih- tvoje pravo da budete informisani i konsultovani“.



Učesnici posete Francuskoj su pored nosilaca projekta i domaćina bili i predstavnici rumunskih sindikata SMETAL i FSLI, i Gordana Aleksić ispred Industrijskog sindikata Srbije.  



Skup je otvorio Sebastien Dupuch, projekt lider Međunarodnog odelenja FO „Metaux“ a Marie Jose Millan Sekretar FO“Metaux“ je pojasnila francusku situaciju i proteste oko izmena Zakona o radu a zatim je prezentovala francusko zakonodavstvo i iskustvo u vezi sa sa kolektivnim otpuštanjem zaposlenih u metalskoj industriji Francuske.



Drugog dana je obavljena poseta Kompaniji PSA Peugeot Citroen. Ova kompanija sa 5000 zaposlenih predstavlja lidera u proizvodnji automobila u Evropi a nivo savremene industrijske proizvodnje uz upotrebu robotike zavidila je sindikalnu delegaciju.



Sledeće okupljanje je predviđeno za juli mesec u Bugarskoj.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"