VESTI
     
 
I Kongres Konfederacije slobodnih sindikata (KSS). Delegati izabrali predsednika, Statutarni i Nadzorni odbor. Usvojena Deklaracija, Plan rada za novi petogodišnji kongresni period.
I KONGRES KSS




Beograd. 01.06.2016.

Konfederacija slobodnih sindikata je nakon trinaest godina rada i postojanja održala svoj I Kongres u Beogradu uz prisustvo delegata Kongresa, predstavnika Vlade Republike Srbije, gostiju iz inostranstva i sindikata sa kojima KSS sarađuje.  



Kao članovi KSS, Kongresu su prisustvovali i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije. U radu Kongresa je učestvovalo više od 200 delegata i gostiju a uvodno izlaganje i Izveštaj o radu je podneo Ivica Cvetanović, predsednik KSS.

Kongresu se obratio i ministar rada Aleksandar Vulin koji je u dvadesetominutnom obraćanju ukazao na odgovornost KSS kao reprezentativne sindikalne centrale za budućnost sindikata i radništva Srbije.


   


Kongresu su se obratili i Ranka Savić predsednica ASNS, Željko Veselinović, predsednik USS „Sloga“, Darko Marinković, Centar za industrijske odnose. Ispred Fridrih Ebert fondacije (FES) i Evropske konfederacije sindikata (EKS) Kongresu je prisustvovao i Bojan Lađevac.


   


Kongres je verifikovao sastave Nadzornog i Statutarnog odbora a Ivica Cvetanović je nakon predstavljanja Programa rada KSS za period 2016-2021. godinu, jednoglasnom odlukom delegata Kongresa izabran za predsednika KSS.



Kongres je usvojio i Deklaraciju o zajedničkoj platformi sindikalnog pokreta u Srbiji.

Pred Predsedništvom KSS i njenim članicama je trnovit put, ali snaga i uticaj KSS je već pokazana i dokazana a Kongres je samo potvrda da KSS predstavlja vodeću progresivnu snagu sindikalnog pokreta Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"