VESTI
     
 
IndustriAll Evropa pozdravlja aktivnosti Evropske komisije na polju Digitalizacije evropske industrije. Ulaganja u razvoj u proizvodnju elektronskih komponenti.
DIGITALIZACIJA EVROPSKE INDUSTRIJE




Brisel, 28.04.2016.

Evropska komisija je izdala Saopštenje o Digitalizaciji Evropske industrije i prednostima jedinstvenog digitalnog tržišta: „IndustriAll Evropa izražava zadovoljstvo u uvažavanju stavova i mišljenja IndustriAll Evropa u zaključcima Komisije“ komentariše Ulrich Eckelmann, generalni sekretar IndustriAll Evropa.



Jedno je sigurno, digitalizacija ne rešava prisutne probleme industrijskih radnika Evrope. IndustriAll Evropa pozdravlja planove i velika ulaganja u razvoj i proizvodnju elektronskih komponenti i integrisanih digitalnih platformi. Socijalni partneri moraju značajnije biti uključeni u sve procese, učestvati u radu okruglih stolova i kreiraju upravljanje procesima digitalizacije.

Digitalizacija je osnov za novo, značajno upošljavanje radnika Evrope. Novi poslovi su šansa i opasnost, ukoliko radnike ne pripremimo kroz proces obrazovanja.

IndustriAl Evropa poziva Evropsku komisiju da ambiciozno nastavi sa programom ekonomske politike, navedene u svom Saopštenju, verujući da će se glavna socijalna pitanja rešavati uz učešće predstavnika sindikata.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"