VESTI
     
 
Tri najveća italijanska sindikata FIM-CISL, FIOM i UILM organizovali Nacionalni štrajk. Štrajk za investiranje i budućnost metalaca Italije. Traži se podrška kompanija i političke elite. Podrška IndustriAll Evropa.
BORBA ZA METALSKU INDUSTRIJU ITALIJE




ITALIJA, 22.04.2016. 

Tri najveća italijanska sindikata FIM, FIOM i UILM su 22.04.2016. organizovali Nacionalni štrajk, zahtevajući zaštitu i unapređenje prava metalskih radnika Italije.

Metalci zahtevaju da kompanije investiraju u budućnost i pozivaju italijansko udruženje poslodavaca u metalskoj industriji na pregovore.



Sindikati zahtevaju veća prava radnika, nove industrijske politike koje štite zaposlene u Evropi, plate i poštovanje radničkih prava. Pored toga, treba ojačati pregovore na nivou preduzeća i nacionalnom nivou, kao i novi sistem industrijskih odnosa za radnike u preduzećima.

U sredu 20. aprila sindikati su pozvali članstvo i radnike na četvorosatnu obustavu rada. Traže se garancije za kupovnu moć radnika, jačanje pregovora i kolektivnih ugovora, nova industrijska pokretačka, razvojna industrija i zapošljavanje.

IndustriAll Evropa je dao punu podršku italijanskim kolegama zahtevajući zaustavljanje razvoja nesigurnih poslova.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"