VESTI
     
 
Kineski „HESTIL“ postao većinski vlasnik Železare Smederevo. „Debeo“ ugovor potpisao i poljubio ministar privrede Željko Sertić“. Radnici i sindikati dobrodošlicom dočekali kineskog investitora. Novi odnosi sa dobavljačima, kupcima i radnicima.
HESTIL PREUZEO ŽELEZARU SMEDEREVO




Smederevo,18.04.2016.

Uz prisustvo državnih zvaničnika, predstavnika „HESTILA“,, Kineske ambasade, predstavnika Grada Smedereva i više hiljada radnika Železare potpisan je Ugovor o prodaji Železare Smederevo.



Osmesi, vatromet i ljubljenje ugovora na hiljadu strana su obeležili novi početak rada Železare. „Nova kompanija će raditi od danas po potpuno drugačijim uslovima i principima poslovanja, odnosno sa dobavljačima i kupcima, odnosno prema radnicima“ izjavio je ministar Sertić.



Šta ovo tačno znači pokazaće vreme. Ugovor će javnosti biti predstavljen za dan-dva, nadamo se bez masnih mrlja i tajnovitih delova.  



Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo je pozdravio ugovor i očekuje uključenje sindikata o pravima radnika i poštovanju Kolektivnog ugovora. Veća proizvodnja i novi pogoni će doprineti da Železara ponovo bude najveći izvoznik Srbije sa više milijardi Evra i učešćem U BDP sa 3-4%.  


   


Po informacijama Industrijskog sindikata Srbije i Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smederevo, kinezi „mere“ i još neka velika preduzeća u Srbiji. 



 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"