VESTI
     
 
Protest hiljada radnika General Electric’s, širom Evrope. Podrška i od američkih kolega. IndustriAll Evropa zahteva restrukturiranje na korist radnika a ne akcionara.
PROTEST RADNIKA GENERAL ELECTRIC’S




Evropa, 09.04.2016. Radnici General Electric’s (GE) su masovno protestovali širom Evrope, u svim pogonima GE iskazavši odlučnost da se odbaci plan otpuštanja 6.500 radnika.

Protest šalje poruku privrženosti sindikatu i borbi da se obezbedi budućnost svih radnih mesta i postrojenja GE Evropa.

Protest je održan u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Austriji, Belgiji, Češkoj, Švedskoj i Švajcarskoj. Protestovalo se i u sedištu GE u Parizu. Podrška je došla i od kolega iz SAD. Američke kolege poručuju „šaljemo punu podršku i solidarnost u opravdanoj borbi radnika i sindikata GE Evropa.“ „Ovo je jedinstvena, koordinisana akcija u svim pogonima GE. Radnici su mobilisani širom Evrope u borbi za svoja radna mesta i budućnost. Nedostatak industrijske perspektive GE ne sme ugroziti prava i radna mesta, energetski sektor Evrope ne sme biti talac GE.“ Kaže Luc Triangl, zamenik generalnog sekretara IndustriAll Evropa.



Kan Miler, predsednik „ALSTOM- Evropskog saveta radnika osuđuje nedostatak poštovanja prava radnika na konsultovanje i odlučivanje koje je iskazao GE.

Volfgang Lemb, član Izvršnog odbora IGM ukazuje da je iskreni socijalni dijalog preduslov za pronalaženje društveno prihvatljivog rešenja jer će moguća masovna otpuštanja u GE osetiti i hiljade drugih radnika i kompanija, dobavljača i kooperanata GE. „Mi kažemo NE planu restrukturiranja i gubitku 6.500 radnih mesta, mi kažemo DA istinskoj strategiji GE koji će osigurati budućnost svojih poslovnih aktivnosti u Evropi.“ Poručuje LUC Triangl.

Sindikati i radnici očekuju odgovor od rukovodstva GE.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"