VESTI
     
 
TATA Steel gasi poslove u velikoj Britaniji. Ugroženo 15.000 radnika. IndustriAll Global poziva britansku Vladu da pomogne Britanskoj industriji čelika. S.O.S. za britanski čelik.
S.O.S. ZA BRITANSKI ČELIK




Velika Britanija 04.03.2016. Britanskoj industriji čelika je zadat razoran udarac, nakon što je „TATA Steel“ obznanio svoju nameru da proda svoje pogone u Velikoj Britaniji u kojima radi 15.000 radnika na 14 lokacija.

Najveći britanski sindikat „UNITE“ je objavio S.O.S. za britanski čelik i poziva britansku Vladu da interveniše a TATA Steel da održi svoje, ranije dato obećanje da će biti odgovoran poslodavac do trenutka prodaje preduzeća.

„Britanska privreda neće cvetati ako se pogoni za proizvodnju čelika pogase a sektor čelika zamre, svi u lancu snabdevanja i prodaje će propasti“ izjavio je generalni sekretar „UNITA“ Len McCluskey.

Roy Rickhuss je nakon boravka i pregovora u Mumbaju sa predstavnicima TATA Steel izjavio da je Velika Britanija na ivici nacionalne krize. Povlačenje TATA Steel-a iz Britanije preti uništavanju celokupne industrije čelika. To bi bila katastrofa za čeličnu zajednicu i industrijsku bazu Britanije.  



Rickhuss traži od Vlade i premijera hitno izjašnjavanje i konkretne mere na rešavanju problema.

U pismu upućenom TATA Steel Rickhuss naglašava: „Bitno je da se da dovoljno vremena u pronalaženju novih investitora. TATA ima moralnu i društvenu odgovornost za čeličnu zajednicu i porodice širom Velike Britanije i mora da sarađuje sa sindikatom i Vladom Velike Britanije.“

Oglasio se i IndustriAll Global čiji generalni sekretar Jirki Reina kaže: „Pozivamo britansku Vladu da učini sve što je u njenoj moći da podrži britansku industriju čelika pre nego što bude prekasno. Neće biti povratka. Ovo je presudni trenutak podrške radnicima u čeličanama i njihovim porodicama. Akcije Vlade će odrediti tok i budućnost čelične zajednice i britanske ekonomije.“

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"