VESTI
     
 
Projekat „ Priručnik za kolektivno otpuštanje u Metalskoj industriji – tvoje pravo da budeš informisan i konsultovan“ predstavljen u Skoplju. Domaćin sastanka Sindikat industrije, energetike i rudarstva Makedonije.
INFORMISANJE I KONSULTOVANJE RADNIKA




Skoplje, 30-31.03.2016. Projekat koji finansira Evropska komisija „Priručnik za kolektivno otpuštanje u Metalskoj industriji – tvoje pravo da budeš informisan i konsultovan“ je predstavljen na Konferenciji u Skoplju gde je domaćin bio Sindikat industrije, energetike i rudarstva Makedonije.

Programski okvir Projekta i dosadašnje aktivnosti je predstavila Renata Petrova, koordinator na Projektu.  



Pored predstavnika SIER Makedonije Konferenciji su prisustvovali i sindikati učesnici Projekta SF „Metalici“ Bugarska, FO Metal- Francuska, Solidar Metal i Federacija metalaca Rumunija, Industrijski sindikat Srbije – Srbija i Bugarska Asocijacija za Metalnu industriju.


   


O „Kolektivnom otpuštanju u metalskom kompleksu Makedonije je govorila Mare Ančeva iz SIER Makedonije. Nakon otpuštanja mnoge firme su propale a izgubljeno je na desetine hiljada radnih mesta. Otpuštanje je sprovedeno kroz različite regulative i modele a novac koji su radnici dobili je potrošen a mnogi su sada socijalni slučajevi. Svoja iskustva o masovnom otpuštanju su iznele koleginice i kolege iz SIER Makedonije.


   


Drugog dana Konferencije, učesnici su obišli Železaru Arcelor Mittal i čuli od predstavnika menadžmenta i sindikata iskustva koja imaju kada su kolektivna otpuštanja u Arcelor Mittalu.

Domaćin naredne konferencije je Industrijski sindikat Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"