VESTI

„Prvi partizan“ Užice (PPU) dobija i podršku Ministarstva odbrane. Odlučni višegodišnji rezultati, međunaodne nagrade, zapošljavanje, nove investicije dobili podršku i Vlade Republike Srbije.
PODRŠKA PRVOM PATIZANU

Užice, 28.03.2016.
Da je „Prvi partizan“ lider u regionu i Evropi nije neka novost, ali da je Ministarstvo odbrane rešilo da PPU pomogne u realizaciji poslovnog razvoja i jačanje konkurentnosti na svetskom tržištu vojne, sportske i lovačke municije je novina.
„Uverio sam se da ovde rade vredni, odgovorni i uspešni radnici, koji pre svega vole svoj posao i svoju kompaniju, uz domaćinski odnos prema obavezama i zainteresovanost da fabrika bude što uspešnija i konkurentnija. Ministarstvo ceni takve poslovne odnose i naći će način da pomogne PPU u ostvarenju aktuelnog i ambicioznog investicionog plana“ rekao je državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić prilikom posete PPU.
Pored značajnijih investicija koje je PPU realizovao u proteklim godinama, bez pomoći države, zapošljavanja preko 1.000 novih radnika, PPU mora nastaviti da se razvija i širi a podrška Ministarstva i Vlade Republike Srbije će biti dragocena.
„Radnici PPU su sa radošću primili vest da će država pomoći PPU u razvoju i jačanju poslovne konkurentnosti na svetskom tržištu“ kaže predsednik Industrijskog sindikata PPU Zoran Tomanović.
Prošle godine svi kapaciteti fabrike su bili uposleni, što je rezultoralo rekordnom proizvodnjom i prodajom, što je omogućilo da profit bude 100% veći od prethodne godine.