VESTI
     
 
Održana XIII sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije(ISS). Drugi Kongres ISS 20.10.2016. Restrukturiranje uzrokovalo stečajeve i gubitak radnih mesta. Prioritet, jačanje sindikata kroz nove sindikate i članstvo.
KONGRES ISS u 2016. GODINI




Beograd, 28.01.2016.


XIII sednica Predsedništva ISS je održana u Beogradu. Predsedništvo je usvojilo Izveštaj o radu ISS za period od 13.11.2015.do 27.01.2016. godine. Izveštaj je podneo predsednik iSS Dragan Matić. 

 


 

„Restrukturiranje je uzelo svoj danak u vidu gubitka radnih mesta i stečaja. Najava privatizacija ima samo u izjavama vladinih zvaničnika a stečajevi su  dominantan način završetka restrukturiranja.“ stoji u izveštaju.

Srpski sindikati nisu uspeli da daju adekvatan odgovor na aktuelne probleme sa kojima se radništvo Srbije susreće a glavni uzrok je nepostojanje zajedničkih sindikalnih aktivnosti i koketiranje SSSS i UGS“Nezavisnost“ sa aktuelnim režimom.

Predsedništvu su prezentovani radni materijali za II Kongres ISS koji se planira za 20.10.2016.

 


 

Postignuti rezultati ISS u proteklom periodu su zadovoljavajući ali je gubitak članstva usled stečajeva uslovio pojačane aktivnosti na širenju mreže, novim sindikatima i članstvu.  Plan aktivnosti na širenju mreže, članovi Predsedništva će dostaviti do 15. Februara 2016. godine.

 


 

ISS je uspeo da projekte iz 2015. godine nastavi u 2016. godini, a stižu i novi koji zahtevaju znatno veće angažovanje rukovodnih struktura  ISS. 

2016. godina je i kongresna godina IndustriAll Evropa i Konfederacije slobodnih sindikata.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"