VESTI
     
 
Evropska komisija podržala Projekat „ Priručnik za kolektivna otpuštanja u metalskoj industriji, tvoje pravo da budeš informisan i konsultovan“. Industrijski sindikat Srbije učesnik Projekta.
RADNICI IMAJU PRAVO NA INFORMISANJE I KONSULTOVANJE PRILIKOM OTPUŠTANJA




Sofija, 21-23-januar 2016. Evropska komisija je podržala Projekat „ Priručnik za kolektivna otpuštanja u metalskoj industriji, tvoje pravo da budeš informisan i konsultovan“. Nosilac Projekta su Bufarski SF „Metalici „ i Francuski FO „Metaux“.

Učesnici Projekta su i FSLI-Metal - Rumunija, SIER – Makedonija, „Smetal“-Rumunija, i Industrijski sindikat Srbije –Srbija. Projekat započinje od decembra 2015. i završava se decembra 2016. godine.



Učesnici sastanka u Sofiji su izneli stanje u metalskoj industriji u državama iz kojih dolaze kao i slučajeve kolektivnog otpuštanja i socijalnih i tehnoloških viškova.  



O stanju metalske industrije Srbije i pozicije metalskih radnika u Srbiji je govorio Dragan Matić-ISS. Program projekta će se pojedinačno primenjivati u svakoj državi posebno kroz održavanje Nacionalnih konferencija, ispitivanjem normi i dinamike otpuštanja, uslove pod kojima zaposleni gube posao sa ciljem ublažavanja posledica otpuštanja.


   


Takođe, izvršićemo analizu sprovedenih reformi i restruktuiranja preduzeća i posledica.sprovodićemo i studije slučaja u preduzećima gde je bilo otpuštanja a predmet interesovanja će biti i preduzeća koja najavljuju otpuštanja.

Projektna konferencija u Srbiji je planirana za kraj aprila.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"