VESTI
     
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) održala protestnu šetnju u Beogradu. Protest ispred Skupštine Republike srbije i Ustavnim sudom. Traži se ocena ustavnosti Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu Srbije. Protest podržali ii paori Vojvodine.
ZAKON O BUDŽETU NA USTAVNOM SUDU




11.01.2016. Beograd

Više hiljada aktivista LSV su protestovali ispred zgrade Skupštine Srbije i Ustavnog suda zahtevajući ocenu ustavnosti dela Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu Srbije.



LSV smatra da se Vojvodina permanentno potkrada umanjenjem sredstava koji bi trebalo da dođu iz republičkog budžeta. Ovakav zahtev je Pokrajinska Vlada predala još 2012. godine ali odgovora nema. Predsednik LSV Nenad Čanak je isprozivao kako Republičku tako i Pokrajinsku Vladu, uzdajući se u nezavisnost Ustavnog suda koji o ovoj temi ćuti već 8 godina.


   


Protestu su pojedinačno prisustvovali i pobunjeni paori Vojvodine a ovaj protest je deo kampanje LSV „Pravda za Vojvodinu“ koja traje 25 godina.



 „Nepoštovanje Ustava i donošenje Zakona o finansiranju Vojvodine predstavlja prepreku u procesu pridruživanja EU a što je sadržano i u izveštajima Evropske komisije.“ istakao je Nenad Čanak. Procena je, da je gubitak Vojvodine prouzrokovan vlašću iz Beograda oko 2 milijarde evra. 


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"