VESTI
     
 
Nesigurnih i nedostojanstvenih poslova sve više, sindikata i industrijskih radnika sve manje. Srpski sindikati podeljeni bez odgovora na rast prekarnih poslova, koje podržava i zakonodavstvo.
7. OKTOBAR - SVETSKI DAN BORBE ZA DOSTOJANSTVENI RAD




Srbija, 07.10.2015.

7. oktobar 2015. godine radnici Srbije dočekuju obespravljeniji i poniženiji od svih proteklih godina, ta decenijska obespravljenost je kroz Zakon o radu u 2014. godini i ozakonjena.

Srpski podeljeni i suprotstavljeni sindikati pored rastućeg gubitka članstva se ne mogu podičiti nekim značajnijim rezultatom. Neki od srpskih sindikata će reći da ovo nije tačno, da su oni ostvarili poneki uspeh i to je tačno. Ali sve skupa radnicima Srbije nikad teže, bez naznaka za boljitkom.

Dok ceo radnički i sindikalni svet obeležava 7. oktobar – Dan borbe protiv nesigurnih i nedostojanstvenih poslova, srpski radnici u sve većem broju više i ne prepoznaju šta je siguran i dostojanstven posao a šta robovski i ponižavajući posao.



Malo ko pomaže radnicima da se stanje popravi a sindikati vode neke svoje borbe koje radnicima ne donose ništa dobro.

Šta god sindikati radili po pitanju zaštite radnika biće loše po te iste radnike ukoliko ne stvorimo situaciju sindikalne solidarnosti i saradnje, razvijemo sindikalni dijalog. Tek tada možemo očekivati da naši pojedinačni napori i okrenutost radnicima donesu neki konkretan rezultat.

Današnji 7. Oktobar- Svetski dan borbe za dostojanstveni rad nismo iskoristili za zajednička okupljanja i saradnju.

Reprezentativni i manje reprezentativni sindikati nisu puno izgubili, izgubili su radnici Srbije.

Dokle tako?

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"