VESTI
     
 
Nacrt Zakona o radničkim većima predstavljen Užicu. „Industrijski sindikat Prvi partizan!“ Užice domaćin okruglog stola. Radnička veća i sindikat, kao „nokat i meso“.
RADNIČKA VEĆA U UŽICU




Užice, 02.10.2015.

Potreba da se radnici,a i sindikatima Srbije predstavi Nacrt Zakona o radničkim većima uzrokovao je posetu rukovodstva Industrijskog sindikata Srbije Užicu.

Domaćin okruglog stola je bio Industrijski sindikat „Prvi partizan“ Užice. Ova planirana poseta je je deo zacrtanog plana održavanja okruglih stolova koje podržava SLA.



Prisutni su imali puno pitanja za Dragana Matića i Nebojšu Savića iz Industrijskog sindikata Srbije ali je data jedinstvena podrška zaživljavanju radničkih veća kroz zakonsku regulativu.

„Radnička veća i sindikati su kao nokat i meso“ i njihovo radvajanje bi bilo bolno“ poručio je Dragan Matić.


   


O svojim saznanjima i viđenjima radničke participacije kroz radnička veća, kao i evropskoj praksi govorio je i Jaćim Milunović, koordinator (EFAT-a) za organizocvanje mladih članova sindikata.

Jasno je da će Evropska radnička veća zaživeti u Srbiji, kao deo evropske regulative i prakse u a Srbija će tokom procesa priključenja to i uraditi.

Industrijski sindikat Srbije je Nacrtom Zakona korak ispred države i poslodavaca, a predloženi zakonski okvir upravo to pokazuje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"