VESTI
     
 
Udruženim snagama možemo povećati uticaj radnika i sindikata u preduzećima. Evropska radnička veća predstavljena u Subotici.
UDRUŽENIM SNAGAMA DO RADNIČKIH VEĆA




Subotica, 29.09.2015.

Industrijski sindikat Srbije (ISS) nastavlja svoju aktivnost predstavljanja Nacrta Zakona o radničkim većima koji je plod dugogodišnjeg rada ISS i Solidar Suisse.

Domaćin okruglog stola je bio Dragan Grozdanović, predsednik IS Sever Subotica.



Okrugli sto je održan na Otvorenom univerzitet uz prisustvo kolega iz Gradskog veća Samostalnog sindikata Subotice, predstavnika Pokreta socijalista, Subotićkih poslodavaca.

Nacrt Zakona su predstavili Dragan Matić i Nebojša Savić ispred ISS i Ana Kojić predsednica ispred Ujedinjenih sindikata Srbije.



Produktivna i sveobuhvatna diskusija je rezultirala podrškom Nacrtu Zakona i nastojanjima da radnici i sindikati Srbije kroz radnička veća povećaju uticaj na suodlućčivanje u preduzećima.

Predstavnici Samostalnog sindikata Milan Popović, predsednik Gradskog veća sindikata i Stevan Huđi, potpredsednik su pokazali zavidan nivo poznavanja problematike radničke participacije kroz radnička veća i doprineli da prisutni Nacrt zakona podrže.


   


Zaživljavanje Zakona u značajnoj meri zavisi od podrške radnika i drugih sindikalnih centrala a ta podrška je u Subotici i dobijena.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"