VESTI
     
 
Ministar privrede Željko Sertić nastavlja seriju sastanaka sa rukovodstvima i sindikatima sedamnaest preduzeća od strateškog značaja. Industrijski sindikat Fabrike kablova Jagodina (IS FKJ) i radnici ohrabreni izjavama ministra o budućnosti fabrike.
FKJ IMA PODRŠKU DRŽAVE




Jagodina, 23.09.2015.

Ministar privrede Željko Sertić sa saradnicima je obavio zvaničnu posetu Fabrici kablova Jagodina i tom prilikom razgovarao sa rukovodstvom fabrike i sindikatima.

FKJJ spada u grupu od 17 strateški važnih preduzeća kojima je data šansa, kroz produženje roka za privatizaciju i koji ističe u maju 2016. godine.



Obraćajući se poslovnom rukovodstvu i sindikatima Sertić je naglasio da će država uraditi sve što je u njenoj moći i zakonskih mogućnosti da dugovi ne budu prepreka privatizaciji. Fabrika duguje 60 miliona evra komercijalnim poveriocima. Fabika ispunjava sve svoje obaveze, kako prema 1350 zaposlenih tako i prema državi a što je omogućeno izuzetno visokim nivoom proizvodnje, koja je izvozno orijentisana.

Direktor FKJ Ratko Vučurović je istakao uspešno sproveden socijalni program i povećanje proizvodnje za 35%.

Fabrika i dalje ne može da računa na kredite od banaka a veliko opterećenje su i dugovanja prema bivšim radnicima.

Predsednik IS FKJ Saša Korolija je najavio mogućnost dogovora sa bivšim zaposlenima a sličan stav je izneo i Dragan Mirković- Palma, predsednik Skupštine Grada Jagodine koji predlaže da se radnicima kojima fabrika duguje da jedna od fabrika i na taj način izmiri dug. O toj temi poslovodstvo i sindikati će razgovarati sa ministrom Sertićem krajem oktobra meseca.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"