VESTI
     
 
ATB –Sever Subotica beleži rast proizvodnje, nova zapošljavanja i najava novih investicija.
Izvozna orijentisanost proizvoda i prisustvo u hidro energetskim postrojenjima u Srbiji.
ATB –SEVER NA PUTU RAZVOJA




Subotica, 28.07.2015.

ATB –Sever Subotica u večinskom vlasništvu kineske „Volong“ Grupe beleži značajan napredak, kako u proizvodnji, tako i u plasmanu svojih proizvoda, generatora za hidro energetska postrojenja, elektro motora i kompononente koje se u Subotici rade za sve ostale članice ATB –Grupe.

Sve ovo se moglo čuti na konferenciji za novinare koja je održana u fabrici, uz prisustvo menadžmenta i reprezentativnih sindikata.




„Kolektivni ugovor koji je potpisan u martu 2015. godine je u značajnoj meri poboljšao prava 400 radnika u odnosu na pojedine odredbe Zakona o radu. Minuli rad se plaća za sve godine radnog staža, topli obrok, regres za godišnji odmor, prevoz su korektno regulisani a prosečna zarada od 53.000 dinara je veća od proseka u grupaciji kojoj ATB Sever pripada. Ovo je rezultat dobrog rada menadžmenta i zaposlenih. Taj dobar rad je prepoznat od ostalih članova Grupacije ATB tako da je ATB –Sever dobio značajne poslove izrade komponenata a za očekivati je da će doći i novi poslovi i novo investiranje.“ rečeno je od strane predsednika Industrijskog sindikata ATB Sever Dragana Grozdanovića i generalnog direktora ATB Sever.

Proizvodnja ATB Sever je u visokom procentu izvozno orijentisana te 80% proizvodnje donosi značajan devizni prihod državi.

U 2014. godini finansijski obrt je iznosio 13,5 miliona evra a u 2015. godini se očekuje 20 miliona evra.

Sindikati najavljuju i mogućnost novog zapošljavanja i daljeg investiranja od strane ATB Grupe.

Radnici ATB Severa će posredstvom sindikata i rukovodstva firme obezbediti tri tone vode za migrante kojima je Subotica poslednje utočište na putu ka boljem životu u zemljama EU.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"