VESTI
     
 
„Petar Drapšin“ Mladenovac (PDM) na korak do uspešne privatizacije. Socijalni program i stečaj kao uvod u privatizaciju i strateškom partnerstvo sa vojskom Republike Srbije (VRS). Industrijski sindikat Srbije (ISS) očekuje da Ministarstvo privrede aktivnije učestvuje u nalaženju investitora.
PDM – ŠANSA ZA OPSTANAK




Beograd, 25.06.2015.


Mladenovačko preduzeće „Petar Drapšin“ spada u grupu predzuzeća koja kroz stečaj traže svoju šansu za uspešnu privatizaciju. 

PDM je poslednji veliki industrijski kapacitet Mladenovca te je od životne važnosti da on u nekom obliku preživi.  

Sastanak fabričkih sindikata ISS i SSMS, poslovodnog rukovodstva PDM-a sa državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem, otvorio je nove mogućnosti da se nakon socijalnog programa i stečaja PDM uvede u mirnije vode privatizacije i strateškog partnerstva. 

Interesovanje za PDM-ovu Kovačnicu, Livnicu i druge delove preduzeća iskazuje Vojska republike Srbije sa kojom PDM ima višedecenijsku poslovnu saradnju-

ISS podstiče i podržava svaki način privatizacije koji dovodi do opstanka makar i delova preduzeća, očuvanja postojećih radnih mesta i stvaranja mogućnosti da dođe do novog poslovnog angažmana preduzeća koja u ovoj fazi otvaraju stečajne postupke i sprovode socijalne programe. U ovom procesu važno je da svi radnici imaju isti tretman pa i oni koji godinama rade na privremenim i povremenim poslovima a što je u suprotnosti sa zakonom. 

Iz Ministarstva privrede najavljuju da će svako preduzeće imati šansu da pojedinačno nastpi i iznese PLan stečaja i restrukturiranja. Za pohvalu je da i Ministarstvo znatno angažovanije radi na pojedinačnim slučajevima, što uzrokuje nove mogućnosti da stečajevi ne budu konačnost već deo procesa poslovnog ozdravljenja i angažmana. 

 
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"