VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) održao XI sednicu Predsedništva ISS. Početak kraja restrukturiranja obeležio prethodni period. Socijalni programi kao „bezobrazna ponuda“ koja stvara nezaposlenost i socijalne slučajeve. Radnička veća u Vranju, Boru, Jagodini i Subotici.
PREDSEDNIŠTVO PRED LETNJU PAUZU




Beograd, 29.05.2015.

XI sednica Predsedništva ISS je održana u Beogradu a sledeća se planira nakon letnje pauze.

Izveštaj o radu je podneo predsednik ISS Dragan Matić, a značajan deo Izveštaja je bio posvećen najavama kraja restrukturiranja i socijalnih programa koji stvaraju nezaposlenost i socijalne slučajeve.



ISS smatra da su Vlada RS i resorna ministarstva morali stvoriti mogućnost rezapošljavanja svih onih koji ostaju bez posla a njihov broj se procenjuje na 20.000-50.000 radnih mesta, te mogućnost prekvalifikacija shodno potrebama tržišta radne snage.



Aktivnosti vezane za Radnička veća idu dobro, Nacrt Zakona je dobio podršku i članova Radne grupe Ministarstva rada koja takođe ima materijal oko Radničkih veća u Srbiji.

Predsedništvo je zaključilo da se odluke i zaključci Predsedništva ISS moraju sprovesti u narednih petnaest dana a najavljene su i aktivnosti u letnjem periodu do sednice Predsedništva koja se planira za septembar 2015.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"