VESTI

Nemci zainteresovani za kupovinu AD „Interlemind“ Leskovac. Poreska uprava dobila Rešenje za uplatu depozita za struju. Rešenje i za „Zastavu Kovačnica“ Kragujevac.
STEČAJEVI U FUNKCIJI PRIVATIZACIJE

Leskovac, 25.05.2015.
Ukoliko Vlada Republike Srbije, Poreska uprava i ministarstvo privrede pokažu razumevanje za leskovački „Interlemind“ to bi za rezultat moglo da ima dovođenje nemačkog investitora, zainteresovanog za kupovinu „Interleminda“.
Da bi se to i ostvarilo neophodno je da Poreska uprava uplati 1.000.000 dinara za pokretanje stečaja. Tako bi se sprečilo otuđenje mašina i uređaja a nemačka delegacija koja je bila u fabrici je sve to i konstatovala. Posle skoro tri godine radnici vide rešenje a informacije o svim događanjima u „Interlemindu“ su redovno dostavljane čelnicima države. Ovo rešenje bi mogli primeniti i u „Zastavi Kovačnica“ Kragujevac koja ima istog većinskog vlasnika bugarskog tajkuna Valentina Zaharijeva.
Fabrički sindikati Savez samostalnih sindikata Srbije i Industrijski sindikat Srbije očekuju prijem kod savetnika predsednika Vlade Dragana Đokovića.