VESTI
     
 
Novo članstvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u Vranju. Kvalitetan rad i sindikalni kadrovi povratili poverenje radnika u sindikat. Srpska napredna stranka (SNS) pravi partijske sindikate.
JAČANJE ISS U VRANJU





Vranje. 05.05.2015.
Višegodišnje prisustvo i kvalitetan rad ISS u Vranju rezultirali su povratkom poverenja radnika u sindikat. Posebne zasluge za jačanje ISS u Vranju ima Novica Mitić, regionalni predstavnik Ujedinjenih sindikata Srbije (USS) i Industrijskog sindikata Srbije koji je kao višedecenijski sindikalni aktivista uspeo da radnicima vrati veru u sindikalni pokret.
Kolega Novica je bio dugogodišnji regionalni poverenik UGS“Nezavisnost“ u Vranju ali je Branislav Čanak ugasio povereništvo u Vranju a Novicu ostavio na ulici.
Radništvo Vranja je poverenje Novici potvrdilo u Rudniku olova i cinka „Grot“, Fabrici vode“ Heba“ Bujanovac, Fabrici obuće „Sanch“, „Yumco“, „Zavarivaču“ i “Kavim Jedinstvu“.
Organizovati radnike i sindikate u Vranju i jugu Srbije je izazov kojem mogu odgovoriti najiskusniji aktivisti.
Pređašnje i sadašnje vladajuće stranke u Vranju svojataju sindikate a predstavnici SNS prednjače, stvarajući partijske sindikate unutar preduzeća. Najbolji primer za to je „Yumco“ i zaživljavanje SNS sindikata „Yumco Spas“ a pre toga imali smo SNS-ov sindikat u RTB Bor. Pored svega radnici još uvek prepoznaju sindikate i sindikalce koji ne prodaju „veru za večeru“ a u tu grupu sigurno spada Novica Mitić, poverenik USS i ISS za Pčinjski okrug.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"