VESTI
     
 
Protest Sindikata penzionera Srbije okupio više hiljada protestanata. Mast i leb podeljeni učesnicima protesta. Od Vučića se traži odgovornost za pljačku i obespravljenje penzionera. Data podrška i Evropskog udruženja penzionera i starih lica. Izostala podrška Sindikata penzionera „Nezavisnost“.
PROTEST PENZIONERA UZ MAST I LEB




Beograd, 16.04.2015.

Više hiljada penzionera u organizaciji Sindikata penzionera Srbije je protestovalo na Trgu Nikole Pašića, nezadovoljni pljačkom njihovih penzija.

Penzioneri smatraju premijera Vučića za najodgovornije lice i zahtevaju da se raniji način isplate penzija vrati. Svoju konačnost penzioneri vide u tužbi Sudu za ljudska prava u Strazburu.



Postoje predlozi da se do sada opljačkani novac vrati penzionerima. Neki bi rekli da je sve urađeno po „zakonu“ ali sami naprednjaci govore o „zakonima“ koji su strankama pre njih takođe služili za pljačku građana Srbije.



Protestu su prisustvovali i dali podršku predstavnici Evropskog udruženja penzionera i starih lica, bilo je i pojedinačnih predstavnika sindikata (SSSS, Sloga, ISS, UGS“Nezavisnost“) a sa penzionerima je razgovarao i predstavnik Demokratske stranke, Borko Stefanović. Mast, hleb i aleva paprika deljeni učesnicima protesta.


   


I ovog puta je izostala solidarnost Sindikata penzionera „Nezavisnost“ kojima je naloženo da ne učestvuju i ne podrže protest.


   



Svoje zahteve učesnici protesta su uputili Vladi Republike Srbije i premijeru Vučiću.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"