VESTI
     
 
Sve veće nezadovoljstvo građana Srbije rezultiralo ishitrenim i neutemeljenim obećanjima premijera Aleksandra Vučića. Nezadovoljstvo i među članovima koalicije na vlasti. „Ja nemam problem“ najčešća poštapalica Aleksandra Vučića. Ni pola miliona nezaposlenih, ni desetine hiljada radnika koji su dobili socijalni program, ni prosvetari, ni penzioneri nemaju problema.
NEMA PROBLEMA




Beograd, 09.04.2015.
Učestalo ponavljanje premijera Vučića „Ja nemam problem“ nije doprinelo da građani i radnici Srbije makar malo osete blaženstvo vučićevog nemanja problema.
Probleme nemaju ni prosvetni radnici, ni penzioneri, ni hiljade industrijskih radnika koji ostaju bez posla i fabrika, bez para i mogućnosti da ostvare pravo na penzije posle decenija rada. Poslodavci i država nisu povezali radni staž, takođe nisu se platili porezi i doprinosi. Ko je za to kriv? Poreska uprava ćuti, ne zamera se ni državi ni poslodavcima a pojedinci pribegavaju krajnjim merama.
Kad god sam čuo da neko „nema problema“, znao sam da će mu taj problem doći glave.
Dok nam je bivša država propadala, svet nas je prepoznavao upravo po toj izjavi „nema problema“. Sam premijer možda i nema problema ali su građani i radnici Srbije preplavljeni problemima a mnoge od njih stvara upravo premijer Vučić i Vlada Republike Srbije. U toj situaciji dolazi i do koškanja unutar vladajuće koalicije, afere su sve učestalije i ozbiljnije. U dosadašnjim aferama prednjače vrhunski pozicionirani kadrovi Srpske napredne stranke kao i ministarstva koje oni vode.
Najavljene akcije Vlade Republike Srbije se ne ostvaruju a dobar primer za to su „Sporne i kriminalne privatizacije“ čije je razrešenje Vučić najavio. Ako se sve svelo na Miškovića, e pa malo je. Spisak potencijalnih kriminalaca je bio mnogo duži a prezentovala ga je sadašnja Vlada.
U poslednjim ishitrenim i ničim izazvanim izjavama daju se obećanja prosvetarima da su oni prvi u preraspodeli nekog novog bogatstva a samo malo posle toga se vraćaju penzije i umanjene zarade javnom sektoru.
Možda se računa na pare od Telekoma jer industrija stagnira pa ne može doći do povećanja prihodne strane budžeta.
Spasli smo se povećanja cene struje (kao) ali „strani“ faktori mogu povući mere sankcija pa šta onda?
Šta će premijer 15. aprila reći pobunjenim penzionerima na Trgu Nikole Pašića? Nek padne još neko obećanje pa da i mi nemamo problema a ne samo premijer Vučić. Svako dato obećanje mora biti utemeljeno i merljivo, naročito kada ga daje premijer države. Izgleda da baš sa tim, premijer Srbije nema nikakav problem.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"