VESTI
     
 
IndustriAll Global pokrenuo Akciju o prekarnim oblicima zapošljavanja (povremeni poslovi). Prekarna klasa radnika sve brojnija i obespravljenija. Tematska radionica o prekarnom radu, organizovanju i izgradnji sindikalnog zajedništva od 26-27 maja 2015. godine u Hrvatskoj.
PREKARNI RAD = ROBOVSKI RAD




Beograd, 08.04.2015.
Pojavljivanje agencijskog zapošljavanja i prekarnog rada poprima oblike robovskog rada sa svim njegovim izvornim sadržajima. Bez trajnih ugovora o radu i sve prisutnijeg agencijskog-rentiranja, radnici su postali potrošna roba sa kratkim rokom trajanja.
Sindikati pokušavaju da radnike i članove sindikata zaštite ali je situacija sve gora, čak i u zemljama članicama EU.
Moderno robovlasništvo se zakonski zaokružuje, postajući dominantan način angažovanja radne snage.
IndustriAll i njegove članice kao i Industrijski sindikat srbije sprovode akcije sa ciljem ograničenja i kontrole prekarnog rada. IndustriAll je svom milionskom članstvu prosledio Upitnik sa ciljem dobijanja podataka o prisustvu i oblicima prekarnog rada na nacionalnim nivoima.
Industrijski sindikat Srbije je svojim članicama i velikom broju sindikata poslao Upitnik sa namerom prikupljanja što većeg broja podataka vezanih za prekarni rad.
Ovi podaci će biti prezentovani na radionici o prekarnom radu, organizovanju i izgradnji sindikalnog zajedništva koja se 26. -27. maja 2015. godine održava u Hrtvatskoj. Učesnicii radionice su iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"