VESTI
     
 
Poništena reprezentativnost „žutog“ Sindikata rudara Srbije (SRS) u RTB –rudnicima bakra Bor. Po zahtevu Industrijskog sindikata Srbije (ISS), Samostalnog sindikata i Sindikata „Nezavisnost“ iz RBB.
PONIŠTENA REPREZENTATIVNOST SINDIKATA RUDARA SRBIJE U RTB BOR




30.03.2015. Bor
„Na osnovu činjeničnog stanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na predlog Odbora za utvrđivanje reprezentativnosti a na osnovu člana 231. stav 3 i člana 232. stav 3 doneo je Odluku kojom se utvrđuje da Sindikat rudara Srbije-RTB Bor-RBB ne ispunjava uslove reprezentativnosti kod poslodavca“.
Ovo je deo teksta koji su sindikati, podnosioci zahteva dobili od Ministarstva rada od 23.03.2015. godine.
Ovim je potvrđeno da Sindikatu rudara Srbije nije mogla da se utvrdi reprezentativnost, niti izda rešenje.
U međuvremenu, SRS-RTB je u proteklom periodu na osnovu nepostojeće reprezentativnosti iskoristio razne mogućnosti i priviliegije, pa će ISS podneti krivične prijave protiv odgovornih lica koja su omogućavala dobijanje reprezentativnosti Sindikatu rudara Srbije-RBB.
Slično rešenje je stiglo i u TIR-RTB s tim što u obrazloženju stoji da se SRS ne finansira samo od članarine a što je u suprotnosti od zakonske norme, pa se može desiti da se SRS uskrati registracija sindikata i brisanje iz evidencije sindikata u Ministarstvu rada.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"