VESTI
     
 
V Kongres Sindikata metalaca Bosne i Hercegovine (SM BiH) održan je u Sarajevu, pod sloganom „Zajedno, odlučno, dostojanstveno“. Gosti Kongresa sindikati iz regiona. Predsednik SM BiH Bajro Melez.
V Kongres sindikata metalaca BIH
„ZAJEDNO, ODLUČNO, DOSTOJANSTVENO“.




Sarajevo, 26.03.2015.

Sindikat metalaca BIH održao je u Sarajevu V Kongres pod sloganom „Zajedno, odlučno, složno“.

Gosti Kongresa su bili sindikati iz regiona a Industrijski sindikat Srbije je činila tročlana delegacija, predsednik, Dragan Matić, potpredsednica Gordana Aleksić i Mladen ursulović, predsednik sindikata RBB inače, rođeni sarajlija.



Više od 80 delegata i goste Kongresa pozdravio je Ismet Bajramović, predsednik Saveza samostalnih sindikata BIH, dugogodišnji predsednik sindikata metalaca BIH, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, ministar industrije, energetike i rudarstva Erdal Trhulj, predstavnici regionalnih sindikata, a Dragan Matić je prisutne pozdravio ispred Industrijskog sindikata Srbije.



Problematika rada SM BiH je identična problemima sa kojima se susreću i sindikati u regionu a najveća podudarnost je sa sindikatima iz bivše Yu. Za razliku od Srbije BiH ima Strateguju industrijskog razvoja a ukupno stanje u Industriji kao i prisutnost stranih investitora je bolja nego u Srbiji.


   


Kongres je izabrao nove rukovodne strukture a za predsednika je izabran Bajro Melez.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"