VESTI
     
 
Industrija mašina i traktora (IMT) posle nerazumnog socijalnog programa, pred gašenjem. Tri meseca obustavljena proizvodnja. U Ministarstvu privrede, gluvi telefoni. Ishitrena obećanja Vučića ne obavezuju Ministarstvo i Vladu Republike Srbije.
IMT I GLUVI TELEFONI




Beograd, 25.03.2015.
Upozorenja Industrijskog sindikata Srbije (ISS) da su sprovedeni socijalni programi u 2014. godini kao i najavljeni za 2015. godinu, uvod u gašenje tih preduzeća kroz formu stečaja potvrđena su u praksi. I ako u socijalnim programima jasno stoji da broj i struktura radnika koji ostaju u preduzeću mora biti takva da preduzeće nakon socijalnog programa može normalno obavljati sve svoje funkcije i proizvodnju, to se nije poštovalo ni od strane direktora ni od strane nadležnih ministarstava.
Umesto da se to poštuje a direktori odgovaraju za nepoštovanje ove odredbe imamo slučajeve da se direktori pravdaju da su to uradili pod pritiskom Ministra privrede Željka Sertića.
Izgleda da će aktuelni ministar ostati upamćen kao ministar stečajeva a ne privrede.
Za IMT su telefoni u Ministarstvu privrede „gluvi“ a obećanje premijera Vučića dato u FAP-u da će radnici u FAP-u i drugim preduzećima u restrukturiranju dobijati minimalce do okončanja procesa privatizacije ili stečaja, za nadležne u Ministarstvu privrede je neobavezujuće. Kažu da je premijer ishitreno dao obećanja.
Industrijski sindikat Srbije će premijeru Vučiću uputiti pismo i obavestiti ga da pre nego bilo šta obeća, upita resorne ministre o mogućnostima.
Bilo kako bilo IMT u 2015. godini nema nijedan radni sat, preostalih 300 radnika od pređašnjih 800 ne dolazi na posao, plata nema, posla nema, strateškog partnera i privatizacije nema, ali ima ispraznih obećanja najviših državnih funkcionera. Pa ko izdrži!
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"