VESTI
     
 
Preko 10.000 članova Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i sindikata radnika u prosveti Srbije održalo Protest ispred Skupštine Vlade Republike Srbije, Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete. Ministar Verbić izprovosirao sukob.
POBUNA PROSVETARA




Beograd, 17.03.2015. Preko 10.000 članova Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i sindikata radnika u prosveti Srbije protestovalo je ispred zgrade Narodne Skupštine, Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete,u okviru Akcije „Prosveto, vreme je“.



Prosvetari su došli iz svih krajeva Srbije, što se moglo videti i po registarskim tablicama autobusa koji su došli do same zgrade Skupštine.

Predstavnici sindikata su predali Pismo „Zvižduk zbog malih poslaničkih plata i dnevnica“ Aleksandri Jerkov, narodnoj poslanici, predsednici Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, koja će njihovo pismo proslediti Narodnim poslanicima.


    


Protestna šetnja je organizovana i do Vlade Republike Srbije uz „“Aplauz zahvalnosti“ za mere koje Vlada Republike Srbije sprovodi u Srbiji.

Zviždalo se i ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja a ministar Verbić je izprovocirao sukob ulaskom u protestnu kolonu sa obezbeđenjem što je izazvalo revolt, po koju ružnu reč i prskanje vodom.

Prosvetari su simbolično potpisali Kolektivni ugovor za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika uz novouspostavljenu himnu upućenu ministru Verbiću „Sanjao sam noćas da te nema“.



Ovaj jednodnevni protestni štrajk prosvetara predstavlja apel ka ministru Verbiću kako bi se prosvetni radnici izuzeli iz umanjenja zarada zahteva se Zakonom o platnim razredima za javni sektor, omogućavanje da kao dokazano reprezentativni sindikati potpišu Poseban Kolektivni ugovor.



Ovaj Protest je nakon Protesta „Srpskog sindikalnog Fronta“najmnogoljudniji Protest u 21. veku koji su organizovali sindikati.

Sledeći bi trebao da bude takav da izazove pad postojeće Vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. To će biti trenutak istine a ne ono što se plasira na medijima Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"