VESTI
     
 
Ministarstvo odbrane organizovalo Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme.
JAVNA RASPRAVA O NAORUŽANJU I VOJNOJ OPREMI




Beograd, 06.03.2015.
Privredna komora Srbije je bila domaćin prve Javne rasprave o Nacrtu zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, koju je organizovalo Ministarstvo odbrane.
Javne rasprave će biti organizovane do 23. Marta 2015. godine a posle Beograda najverovatnije će rasprava biti organizovana u Užicu, sedištu Prvog partizana.
Namera predlagača, Ministarstva odbrane, se zasniva na potrebi otklanjanja problema uočenih u praktičnoj primeni Zakona proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, kao i potrebi unapređenja i usaglašavanja propisa u oblasti proizvodnje, prometa, uvoza i izvoza kontrolisane robe.
Javnu raspravu je otvorio Ljubiša Obradović- sekretar Udruženja za metalsku i elektro industriju a ispred Ministarstva odbrane je govorio general major prof. dr Bojan Zrnić- načelnik Uprave za odbrambene tehnologije.
Raspravi su prisustvovali predstavnici više ministarstava, predstavnici preduzeća i sindikata odbrambene industrije.
Ispred Industrijskog sindikata Srbije raspravi su prisustvovali Zoran Tomanović-Prvi partizan Užice i Predrag Borišić – Sloboda Čačak.
Ovo je jedna od retko ispoštovanih procedura donošenja zakona, za razliku od većine zakona koji se donose po „hitnom postupku“.
Sledeća rasprava je planirana da se održi u Užicu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"