VESTI
     
 
Šta se događa sa privatizacijom FAP Priboj i FAP Livnica sa nadogradnjom Prijepolje. Vučić najavio pa zaćutao o dolasku „SISi – Auta“ i „Preventa“. „Kamioni, avioni“ kao sinonim za privatizaciju.
GDE JE FAP PRIBOJ?




24.02.2015.

Malo ko se u Srbiji seća da je premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon posete BiH najavio privatizaciju Livnice u Prijepolju koja je u sastavu FAP Priboja a naveden je i konkretan strateški partner, nemački „Prevent“.

„Prevent“ je još krajem 2013. godine pokazao interesovanje za Livnicu sa nadogradnjom ali njihovu zainteresovanost je obznanio premijer Vučić početkom 2014. godine, „Predstavnici „Preventa“ su obišli Livnicu, najavili vrlo ozbilje namere, zapošljavanje,... Nakon toga je „Prevent“ aplicirao kod Agencije za privatizaciju, Pismom o zainteresovanosti. U petak 20.02.2014. u listu „Politika“ objavljuje se „Tender“ za FAP Priboj, koi važi samo za matično preduzeće, dok ostali organizacioni delovi FAP-a moraju čekati novu šansu. Taj „Tender“ u strvari predstavlja ponudu finskom „SISI –Autu“ da verovatno zakupi i FAP-ov preseraj, uposli pedesetak ljudi i kraj. Da bi se takva privatizacija obavila, formira se novo preduzeće uz podršku lokalne samouprave i postojećeg rukovodstva FAP-a. I to će spasiti FAP, Grad Prijepolje i Zapadnu Srbiju.



Veliko je pitanje, šta sa ostalim radnicima i proizvodnim programima, hoće li novi socijalni program rešiti problem ili omogućiti zatvaranje FAP-a.

Malo nam je muka od takve privatizacije. Šta bi sa onoliko najavljivanim investitorima koji dolaze nakon novog Zakona o radu i drugih zakona na kojima nam se svet „divi“ kako kaže premijer Vučić?

Ova Vlada je možda položila ispite kod međunarodnih institucija i političkih moćnika ali će pasti kod sopstvenog naroda ako najavljeni rezultati po pitanju privatizacije i zapošljavanja izostanu. Posle najava predstavnika Vlade, privatizacija u Srbiji ide po receptu obećanja „ kamioni, avioni“. Dokle!

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"