VESTI
     
 
IndustriAll Global podiže nivo sadržine globalnih sporazuma. Nove smernice obavezuju 44 multinacionalne kompanije u kojima radi 10.000.000 radnika.
GLOBALNI SPORAZUM INDUSTRIALL GLOBAL




06.01.2015.

IndustriAll Global je podigao standarde, sadržine Globalnih okvirnih sporazuma, koji bolje štite sindikalna i radnička prava u svim fazama poslovanja multinacionalnih kompanija.

Nove smernice su usvojene od strane Izvršnog odbora IndustriAll na sednici u Tunisu koja je održana u decembru 2014. godine.

Smernicama se pojačava pregovaračka pozicija sindikata, sadržaj i imlementacija Globalnih sporazuma, koji dodatno štite prava radnika u svim kompanijama sa kojima posluju i sarađuju mulitinacionalne kompanije, potpisnice Globalnog sporazuma.



Do danas IndustriAll je potpisao Sporazume sa 44 multinavionalne kompanije u kojima radi 10.000.000 radnika. Obavezujući deo Sporazuma se odnosi i na obavezu uzdržavanja od antisindikalnih aktivnosti. Kompanije dosledno primenjuju konvencije MOR-a, Sloboda udruživanja i kolektivnog pregovaranja(Konvencije 87 i 98), Diskriminacija (Konvencije 100 i 111), Prinudnom radu (Konvencije 29 i 105) i Dečjem radu (Konvencije 138 i 182). Obaveze kompanija su da obezbede prevode na dogovorene teme i to dostave radnicima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"