VESTI
     
 
Ministar rada Aleksandar Vulin potvrdio socijalni program za Fabriku vagona Kraljevo. Protesti radnika, aktivnosti Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i predstavnika lokalne samouprave Kraljevo dali rezultate.
VULIN NAJAVIO SOCIJALNI PROGRAM ZA FVK




Kraljevo, 22.01.2015.
Zalaganja predstavnika ISS i lokalne samouprave Grada Kraljeva rezultirale su posetu ministra rada Aleksandra Vulina Kraljevu i sastanak sa gradonačelnikom Tomislavom Ilićem i načelnikom okruga Nebojšom Simovićem.

Ministar Vulin je potvrdio da će Vlada u toku 2015. godine nastaviti sprovođenje socijalnih programa a radnici FVK, koji su popunili ankete i izjasnili se za jedan od modaliteta socijalnog programa, mogu očekivati rešenja u toku februara meseca.





Uslov je da rukovodstvo FVK, Ministarstvu rada podnese zahtev i dokumentaciju, kako bi se stvorio osnov za zbrinjavanje 436 radnika.

ISS će svim svojim povereništvima uputiti Dopis sa zahtevom da se ISS obavesti ukoliko ima zastoja ili problema oko socijalnih programa. Za očekivati je da će Vlada Republike Srbije omogućiti nastavak socijalnih programa a to pitanje će biti razmatrano na sledećoj sednici Vlade Republike Srbije.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"