VESTI
     
 
Radnici Fabrike vagona Kraljevo (FVK), ostali bez socijalnog programa. Rukovodstvo nije dostavilo dokumentaciju za socijalni program Ministarstvu rada. Vlada se premišlja o socijalnim programima u 2015. Protesti ispred Skupštine opštine i blokada saobraćaja.
FVK BEZ SOCIJALNOG PROGRAMA




Kraljevo, 19.01.2015.

Zahvaljujući neažurnosti poslovodnog rukovodstva FVK 436 radnika, od 730 koliko FVK trenutno ima, prijavljenih za socijalni program, ostali su bez para i adekvatnog zbrinjavanja.

Po informacijama koje Industrijski sindikat Srbije ima od Ministarstva rada, potrebna dokumentacija za sprovođenje socijalnog programa nije stigla u Ministarstvo, tačnije Zahteva za socijalni program FVK NEMA.

Ovakva situacija je rezultirala protestom više stotina radnika FVK koji su protestovali gradskim ulicama, sporadično blokirali saobraćaj na gradskim raskrsnicama, da bi se na kraju okupili ispred Skuštine opštine Kraljevo.



Predstavnici Industrijskog sindikata FVK su prethodnih dana razgovarali sa načelnikom okruga Nebojšom Simovićem i gradonačelnikom Tomislavom Ilićem.

Predstavnici Industrijskog sindikata i radnici su prezentovali problematiku i zatražili aktivno uključenje predstavnika lokalne samouprave.

Socijalni programi iz 2014. godine su mahom završeni, ostalo je nekolicina preduzeća gde novac još nije isplaćen radnicima ali se nigde nije desilo da se preduzeće predviđeno za socijalni program oglušilo o zahteve Ministarstva rada kao što je to slučaj sa FVK.

O informacijama iz Vlade Republike Srbije, problematika socijalnih programa za 2015. godinu još nije razmatrana, pa postoji opasnost da radnici FVK ni krivi ni dužni, ostanu bez socijalnih programa. U tom slučaju, od privatizacije i dovođenja strateškog partnera verovatno neće biti ništa.




 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"