VESTI
     
 
Agencija za mirno rešavanje radnih sporova održala seminar za miritelje i arbitre. Prisutni i predstavnici srpskih sindikata. Konfederacija slobodnih sindikata (KSS), Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata(ASNS), Udruženi sindikati Srbije "Sloga" (USSS), UGS"Nezavisnost" i Industrijski sindikat Srbije (ISS). Ministar Vulin za jačanje Agencije i njene uloge za rešavanje radnih sporova. Vratiti Sudove rada.
SPOROVE REŠAVATI MIRNIM PUTEM




Beograd, 26.12.2014.

Više desetina miritelja i arbitara angažovanih u Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova uz prusustvo srpskih sindikata KSS, ASNS, USSS, UGS"Nezavisnost" i ISS imali su priliku da na jednodnevnom seminaru  u okviru Regionalne konferencije o rešavanju radnih sporova mirnim putem dobiju informaciju o radu i do sada postignutim rezultatima Agencije.

Svoja nacionalna iskustva izneli su i Borislav Radić i Zdenka Burzić, direktori Agencija Republike Srpske i Crne Gore.  O svom viđenju dosadašnjeg rada i budućnosti Agencije govorili su Jovan Protić, Međunarodna organizacija rada i Aleksandar Vulin, ministar rada i socijalne politike.

Vulin je naznačio potrebu jačanja pozicije Agencije a za očekivati je da se ona kadrovski i tehnički unapredi. Vulin je pomenuo i Sudove udruženog rada kao i Sudove rada u Nemačkoj. 

Prisutni sindikati su visoko ocenili dosadašnji rad Agencije za mirno rešavanje sporova očekujući da će neophodne najavljene izmene zakonodavnog okvira pospešiti postojeći zakon uvažavajući višegodišnja iskustva i praksu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"