VESTI
     
 
Stečaj u „Interlemindu“ Leskovac kao rešenje za sprečavanje pljačke preduzeća. postignuta saglasnost sindikata i lokalne samouprave oko uvođenja stečaja. Tokom sledeće nedelje sastanak sa Ministarstvom privrede, Finansija i Poreskom upravom. Samostalni sindikat metalaca Srbije (SSMS) i Industrijski sindikat Srbije (ISS) u zaštiti radnika i imovine „Interleminda“. „Sačuvati postojeća radna mesta i otvoriti nova“ Aleksadar Vučić.
STEČAJ U „INTERLEMINDU“




Beograd, 04.12.2014.

Savetnik predsednika Vlade Dragan Đoković je primio predstavnike SSMS, Zorana Vujovića i ISS, Dragana Matića, lokalne samouprave Grada Leskovca i Oliveru Pešić narodnu poslanicu. Tema sastanka je bi usaglašen Zahtev za uvođenje stečaja u „Interlemindu“ Leskovac.

Savetniku Đokoviću je preneto da radnici dvadeset i pet meseci nisu primili zarade, većinski vlasnik, bugarski „Intertrust“ u vlasništvu Valentina Zaharijeva već više od godinu dana ne vodi računa o imovin i kapitalu „Interleminda“ a radnici su poslednjih meseci čuvali fabriku od pljačke i prinudnih naplata.

Zahteva se da u „Interlemindu“ uvede stečaj kao što je urađeno u „Zastava kovačnica“ gde je Zaharijev takođe većinski vlasnik.



Stečaj u „Zastava kovačnici“ je pokrenula Poreska uprava a to isto traže sindikati i leskovačka samouprava.

Vladi RS i ministarstvima je u proteklih dve godine dostavljeno „tone“ dokumentacije i zahteva da spreči divljanje Zaharijeva ali adekvatnog odgovora nije bilo.

„Sačuvati postojeća radna mesta i otvoriti nova“ su reči premijera Vučića u ekspozeu nakon dolaska na vlast. „Borba protiv korupcije i kriminalnih privatizcija“ rekao je Vučić. Eto prilike da strukture vlasti podupru izjave premijera. Dogovoreno je da se u toku sledeće nedelje upriliči novi sastanak i iznađe rešenje za „Interlemind“ Leskovac.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"