VESTI

Evropska radnička veća dobila podršku u Čačku. Nezavisni sindikat „Sloboda“ Čačak, član Industrijskog sindikata Srbije (ISS), domaćin Okruglog stola. Radnici Srbije dobijaju moćno sredstvo za suodlučivanje u preduzećima i ustanovama. O radničkim većima diskutovali i članovi Sindikata srpske policije.
EVROPSKA RADNIČKA VEĆA U ČAČKU

Čačak, 28.11.2014. Niz Okruglih stolova „Udruženim snagama ka zajedničkom cilju – Radnička veća kao osnov za bolje ostvarivanje ciljeva poslovne politike preduzeća i unapređenje prava radnika “, koje organizuje Industrijski sindikat Srbije uz podršku Solidar Suisse, nastavio se u Čačku, tačnije Kompaniji “Sloboda”.

Domaćin Okruglog stola je bio Nezavisni sindikat “Sloboda” koji je u sastavu ISS. Učesnici su pored domaćina bili i članovi ISS sa prostora Zapadna Srbija, kao i članovi Sindikata srpske policije koji je bio deo “Srpskog sindikalnog fronta”, te predstavnici sindikata “Solidarnost” Fabrike reznog alata Čačak.

Prisutne je pozdravio i dao uvodno izlaganje predsednik ISS Dragan Matić, koji je predstavio radni materijal “Udruženim snagama ka zajedničkom cilju – Radnička veća kao osnov za bolje ostvarivanje ciljeva poslovne politike preduzeća i unapređenje prava radnika “.

Prisutni su sa velikim interesovanjem saslušali uvodničara, a mnogi od prisutnih, usled godina života nisu znali šta su to radnički saveti iz vremena samoupravljanja i socijalističke Jugoslavije. Data je puna podrška zaživljavanju Evropskih radničkih veća u Srbiji i spremnost da se uključe u kampanje javnog zagovaranja koje su planirane u 2015. godini.