VESTI
     
 
Radnički bunt u „Prvom partizanu“ Užice. Ministar Selaković ruši premijera Vučića i Vladu Republike Srbije. Radnička i sindikalna Srbija će stati uz Prvi partizan. „Ministre Selakoviću dalje prste od Prvog patrizana“ , pojavila se vest u Blicu Srbija a posle nekoliko časova je povučena.
SELAKOVIĆ RUŠI VUČIĆA KADRIRANJEM U PRVOM PARTIZANU




Užice, 27.11.2014.

Nastojanja premijera Vučića da javnosti Srbije prikaže principijenost Srpske napredne stranke po pitanju prestanka partijskog zapošljavanja, pada u vodu, a zasluge za to ima ministar pravde Selaković, koji mesecima unazad nastoji da u „Prvom partizanu“ Užice (PPU) jednoj od najuspešnijih srpskih kompanija dovede partijske drugove i članove porodice.

Da bi to sprečili, radnici „Prvog partizana“ Užice rukovođeni Industrijskim sindikatom PPU i Samostalnim sindikatom PPU, organizuju Štrajk (klik) , kako bi spasili preduzeće.

Nakon skandala sa advokatima, ministar Selaković pravi novu grešku, pokušavajući da u to uvuče članove Nadzornog odbora PPU koji dolase iz Ministarstva odbrane.

Juče u prepodnevnim satima je Blic Srbija izbacio informaciju o događanjima u PPU pod nazivom „Oružari prete štrajkom: Ministre Selakoviću, dalje prste od „Prvog partizana“.

Posle nekoliko sati, ova ingormacija je skinuta, pa se postavlja pitanje, ko je to naredio, i u čijem je interesu da jedno javno glasilo bude na ovakav način cenzurisano.

Radnici PPU su uputili Ministarstvu odbrane –ministru Bratislavu Gašiću, Odluku o stupanju u štrajk (klik), nadajući se da ministar Gašić zna ko može kao i u prethodne dve decenije da vodi uspešno „Prvi partizan“.



Predsedniku Vlade, premijeru Aleksandru Vučiću, radnici su takođe uputili Dopis (klik) ukazujući da žele da i buduće generacije Užičana i čitavog regiona rade u PPU, ukazujući da ne žele da dožive sudbinu istočnoevropskh proizvođača sredstava za odbrambenu industriju.

Radnici poručuju premijeru da veruju da je držva Srbija njihov saveznik i pozivaju i premijera i Ministarstvo odbrane da kao odgovorni domaćini pomognu PPU da radi i uspešno posluje.

Radnička i sindikalna Srbija će se solidarisati sa radnicima PPU kao što smo se solidarisali sa radnicima Železare Smederevo, kada su Amerikanci otišli, a tadašnja vlada planirala gašenje Železare. Tada su Železara Smederevo i fabrički sindikati bili domaćini preko pedeset sindikata koji su dolazili iz redova Saveza samostalnih sindikata Srbije, ASNS, Industrijskog sindikata Srbije i mnogobrojnih pojedinačnih sindikata koji su izrazili solidarnost sa radnicima Železare Smederevo.

Industrijski sindikat Srbije planira da zajedno sa svim drugim sindikatima stanu uz koleginice i kolege iz PPU i na taj način upute jasnu poruku Vladi Republike Srbije i premijeru Vučiću, da ministar Selaković nije Srbija, ni Vlada Republike Srbije. Ako grešimo, to želimo da čujemo od premijera Vučuća.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"