VESTI
     
 
U Ministarstvu privrede održan sastanak Radnih grupa oformljenih za rešavanje problematike preduzeća u Restrukturiranju. Petar Grbić –Industrijski sindikat Srbije (ISS), član Radne grupe za metalsku industriju. Puna posvećenost Vlade Repubike Srbije procesu Restrukturiranja.
RESTRUKTURIRANJE PRIORITET VLADE REPUBLIKE SRBIJE




Beograd, 31.10.2014.
Današnji sastanak Radnih grupa Ministarstva privrede zaduženih za preduzeća u Restrukturiranju predstavlja početak razrešenja decenijskog problema preduzeća obuhvaćenih procesom Restrukturiranja.
Sastankom je predsedavao državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, kao predsednik Radne grupe, kao i Milun Trivunac, pomoćnik ministra privrede.
Pored drugih predstavnika resornih Ministarstava u radu su učestvovali predstavnici SSSS , UGS „Nezavisnost“ i Industrijskog sindikata Srbije (Petar Grbić, Industrijski sindikat IMT).
Na prvom sastanku Radnih grupa naznačen je značaj njihovog rada u sagledavanju situacija u svakom preduzeću u Restrukturiranju i mogućem modelu privatizacije usaglašenim sa Agencijom za privatizaciju.
Ovo je dobar način da se kroz transparentan proces uključe svi oni koji trebaju da ponesu teret odgovornosti za situaciju u kojoj se nalazimo i podele odgovornost za budućnost srpske privrede i industrije, preduzeća i radnika u preduzećima.
Prisutnima je podeljen materijal koji sadrži Predlog modela prodaje kapitala i trenutnu situaciju po pitanju Pisama o zainteresovanosti dostavljenim Agenciji za privatizaciju.
Nakon kraćih diskusija dogovoreno je da se prisutni članovi Radnih grupa izjasne u narednih nedelju dana i daju svoje mišljenje, stavove i predloge. ISS će Radnoj grupi, kao i u slučaju IMT-a dostaviti mišljenje i stavove o rešavanju statusa preduzeća, radnika i privatizaciji za sva preduzeća u kojima ISS ima svoja sindikalna povereništva.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"