VESTI
     
 
Obavljena radna poseta predstavnika Industrijskog sindikata Srbije sindikatima u Raško-Rasinskom regionu. Problemi u preduzećima u restrukturiranju. Prva petoletka okosnica industrijskog razvoja.
INDUSTRIJSKI SINDIKAT SRBIJE U RAŠKO-RASINSKOM REGIONU




Trstenik, 30.10.2014.

Radna poseta predsednika ISS Raško-Rasinskom regionu rezultirala je izveštajem koji je podneo Ivan Subin član predsedništva ISS a koji sadrži informacije o stanju, problemima i potrebama radnika i preduzeća sa Raško-Rasinskog regiona.

Domaćin dvočlanoj delegaciji ISS bilo je povereništvo Industrijskog sindikata PPT „Hidraulika“ i predsednik Dragan Jakovljević.



Preduzećima u okviru „Prve petoletke“ je neophodno okončanje procesa restrukturiranja sa kvalitetnim i održivim privatizacijama i taj proces se mora što pre okončati. Još uvek PPT raspolaže sa respektabilnim industrijskim potencijalom, proizvodima koji sad imaju tržište i konkurentnost ali je neophodno da se izvrši tehničko i tehnološko zanavljanje, dobiju nova tržišta i podigne nivo konkurentnosti. To mogu ozbiljni investitori i strateški partneri od kojih su mnogi sadašnji dugogodišnji kupci proizvoda PPT.

Prvoj petoletki je potrebna „Petoletka“, pitanje je samo ko će tu „Petoletku“ obezbediti, u suprotnom, značajan deo Petoletke će završiti u stečajevima a radnici bez posla.

Kolege iz DAD Draxlmaier-a Ivan Subin i Igor Stankov su imali prilike da uporede uslove rada i funkcionisanja u PPT „Hidraulika“ i svom preduzeću a problemi koje sindikat i radnici u DAD Draxlmaier imaju su teško uporedivi sa problemima u PPT.

Svoje veliko dugogodišnje sindikalno iskustvo kolege iz PPT su nesebično podelili sa mladim rukovodstvom IS DAD Draxlmaier-a i ta će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"