VESTI
     
 
Ujedinjeni sindikati Srbije (USS) uz partnersku podršku Fridrih Ebert fondacije(FES) organizovali Radionicu - Privatizacijia javnog sektora, iskustva iz Savezne Republike Nemačke. Gosti iz nemačkog sindikata Verdi, Republike Makedonije, Hrvatske, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne zaštite Srbije i Industrijski sindikat Srbije(ISS).
PRIVATIZACIJA JAVNOG SEKTORA




Zrenjanin.03-05.10.2014.

U nameri da se sindikati, članice USS adekvatno pripreme za najavljenu privatizaciju, USS su uz partnersku podršku FES-a u Zrenjaninu bili domaćini međunarodne Radionice na temu „Privatizacija javnog sektora ,– iskustva iz Savezne Republike Nemačke“.

Radionici su prisustvovali sindikati iz Nemačke, Makedonije, Hrvatske i SS Zdravstva i socijalne zaštite Srbije.



Uvodna izlaganja o ciljevima seminara imali su Ana Kojić, predsednica USS, Zoran Savić, predsednik SS ZS i Bojan Lađevac FES.



O privatizaciji javnog sektora i iskustvima iz Nemačke govorio je Roland Tremper-Verdi i Carsten Becker sa Berlinske univerzitetske klinike CHARITE.

Kolege Roland i Carsten su istakli da „problemi u Zdravstvu moraju biti podignuti na opšti nacionalni nivo, kao prioritetnu aktivnost od interesa za građane, tj. korisnike zdravstvenih usluga. Omogućavanje zdravstvene nege i zbrinjavanja mora biti društveni i sindikalni prioritet.“


   


U okviru radionice, Prof. dr Miloš Bjegović sa Medicionskog fakulteta u Beogradu je imao izlaganje o Stanju i načinu finansiranja Javnog sektora. U toku radionice mogla su se čuti i iskustva privatizacije javnog sektora iz Makedonije i Hrvatske a to su informacije koje ne idu na ruku, željama i stavovima prisutnih srpskih sindikata iz javnog sektora.


   


Prisutne kolege iz ISS su izneli i svoja iskustva u periodu dvadesetogodišnje privatizacije realnog sektora koja još traje a rezultati su katastrofalni.

Radionica se završila zaključcima koje će USS koristiti u narednom periodu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"