VESTI
     
 
Privredna komora Srbije(PKS), Globalni dogovor UN-Srbija i Program Ujedinjenih nacija za razvoj - UNDP analizirali društvenu odgovornost srpskih kompanija za vreme i posle poplava. Humanost i solidarnost na visokom nivou. Solidarnost sindikata niko ne spominje.
STVARNO ODGOVORNI U VREME NESREĆA




Beograd, 29.09.2014. „Prolećne i septembarske poplave „biblijskih razmera“ kako reče premijer Vučić, dovele su srpsko društvo u situaciju polaganja ispita iz solidarnosti i humanosti.

Građani Srbije, naši geografski susedi, EU, čitav svet je potvrdio da Srbija ima prijatelje i poštovaoce njene prošlosti i sadašnjosti.

Izuzetno visok, za mnoge iznenađujući stepen filantropije pokazala su srpska preduzeća bez obzira na strukturu vlasništva i organizovanja. Povodom toga, Privredna komora Srbije, Globalni dogovor UN i UNDP su u Privrednoj komori Srbije razmatrali društvenu odgovornost kompanija za vreme i nakon poplava „Stvarno odgovorni“.



Potpredsednik PKS Zdravko Jelotić je pozdravio prisutne paneliste, Vidosavu Džagić- držanu sekretarku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Irenu Vojnović-Sorako, koordinatorku Vlade za obnovu i pomoć poplavljenim područjima, Marka Blagojevića direktora Kancelarije Vlade za obnovu i pomoć poplavljenim područjima.

U drugom delu govorili su Dimitar Andonov, „Coca-Cola“, Nevena Čolić-Mohora „Miteko“, Nikola Vasović-„Vasović“ Čačak i Mia Vukojević -Globalni dogovor UN Srbija.


   


Predstavnici gore spomenutih preduzeća su govorili o načinu, motivima i opredeljenju tih preduzeća da pomognu na različite načine i spremnost da budu deo organizacije koja bi okupljala sve one koji žele da budu podrška naporima Vlade Republike Srbije da se saniraju posledice poplava, stradanj privrede i privatnog sektora.

Vidosava Džagić je istakla da stotine preduzeća pomažu bez želje da se o tome govori već to rade iz opredeljenja da humanost i solidarnost nemaju cenu.


  


Zahvalnost svima koji su pomogli uputio je i Marko Blagojević, naglasivši da dosadašnja pomoć i podrška ljudima bi bila nemoguća bez podrške srpskih preduzeća, te da pomoć i dalje pristiže i kreće se od stotinak do milion evra. „Sindikati, članice Industrijskog sindikata Srbije kao i stotine drugih srpskih sindikata su pomogli poplavljenima ali o njihovom doprinosu i solidarnosti niko ne govori.“ istakao je Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata Srbije.

„Vlada Republike Srbije će sve donatore objaviti na sajtu Vlade RS.“ izjavio je Blagojević novinarima.

Najavljena pomoć iz inostranstva tek stiže ali dosadašnja pomoć EU, Emirata, Japana, Rusije,.. omogućava sve dosadašnje aktivnosti.

Vreme stradanja stvara tragičare ali i junake. Pored junaka čija imena znamo postoje stotine junaka, srpskih preduzeća i pojedinaca koji su položili ispit solidarnosti i humanosti.

Svima njima je upućeno jedno veliko HVALA sa skupa „Stvarno odgovorni“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"