VESTI
     
 
Privredna komora Srbije i Globalni dogovor UN- Srbija organizatori Okruglog stola „Borba protiv korupcije- kako mi to radimo?“ Učesnici preduzeća, sindikati, lokalne samouprave, Transparentnost Srbija.
KAKO MI TO RADIMO?




Beograd, 25.09.2014.

Privredna komora Srbije (PKS) nastavlja podršku aktivnostima borbe protiv korupcije koju sprovodi Globalni dogovor UN- Srbija. Ovom prilikom učesnici Okruglog stola su imali priliku da od predstavnika JUMBES banke, KPMG i GSP Beograd, čuju mere, aktivnosti i rezultati internih antikorupcijskih pravila koja su ova preduzeća usvojila i primenila. Zajednički imenitelj svih prezentacija je posvećenost borbi protiv korupcije, koja se KPMG smatra kao „temeljna vrednost“ i preduslov „poslovanja sa integritetom“. Potpisivanje Deklaracije o borbi protiv korupcije je deo ugovora o radu i kolektivnih ugovora.



„Ne odaj utisak moguće koruptivne aktivnosti“, „Ne nudi, ne obećaj i ne plaćaj mito“, „Ne traži, ne dogovaraj i ne prihvataj mito“ su deo politike borbe protiv korupcije u KPMG.

U JKP GSP Beograd anonimni upitnik na temu korupcije je popunilo preko 2000 radnika i jasno ukazalo na moguće koruptivne aktivnosti te spremnost da se učestvuje u anti-koruptivnim aktivnostima.


      


Vrlo iscrpno, analitično i stručno izlaganje je imala i dr Lola Stamenković koja je govorila o internim antikorupcijskim merama u JUMBES banci. JUMBES banka je jedna od najaktivnijih članova Radne grupe Globalnog dogovora za borbu protiv korupcije.

Industrijski sindikat Srbije će kao i do sada davati doprinos da se korupcija u Srbiji dovede na prihvatljiv nivo.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"