VESTI
     
 
Nastavlja se svojatanje srpskih sindikata od strane SSSS i UGS Nezavisnosti kroz izjave njihovih vođa. Nemanje Opšteg kolektivnog ugovora (OKU), gubitak prava radnika u Zakonu o radu, smanjenje prava na svim nivoima, najava Kodeksa rada i Zakona o sindikatima, minimalna cena rada, slika SSSS i UGS Nezavisnosti. Šteta po svim radnicima Srbije.
LJULJANJE SINDIKALNOG AUTOBUSA




Beograd, 19.09.2014.
Sindikalno svojatanje srpskih sindikata od strane vođa SSSS i UGS Nezavisnost i pokušaj da se u priču odgovornosti konstantnog gubitka prava radnika uvuku sindikati koji nisu bili deo pregovaranja i uvažavanja tzv. reprezentativnih sindikata u dogovorima i saradnji sa predstavnicima aktuelnog režima ulazi u fazu licemerstva i bežanja od odgovornosti.
Ova dva sindikata su u u godini iza nas našli jedan zajednički imenitelj koji se u svetu sindikata zove solidanost ali u njihovom slučaju to se zove čuvanje pozicija i interesa sopstvenih sindikata, bez obzira na cenu koju plaćaju radnici Srbije.
Radnici Srbije, ne samo članovi SSSS i UGS Nezavisnost plaćaju i postojanje predstavnika tih sindikata i njihovo bitisanje u Socijalno-ekonomskom savetu.
Sindikalno licemerstvo se najbolje ogleda u navodnom zalaganju i borbi za minimalnu satnicu koja godinama nije menjana.
Ova dva sindikata se ponašaju kao u onoj priči kada putnici u ljuljaju autobus koji stoji, a na pitanje zašto to rade, odgovaraju „izgleda kao da se krećemo.“
Jedini način da se interesi radnika zaštite je da ova dva sindikata više nikada ne pregovaraju u ime radnika i sindikata Srbije. Bilo bi pravedno da se rezultati pregovaranja koje oni vode i svojataju, primenjuju na njihovo članstvo. Njihova lična i organizaciona nesposobnost, licemerje ne sme biti povezano sa srpskim sindikatima koji godinama unazad ukazuju na nesposobnost i neodgovornost lidera SSSS i UGS Nezavisnost. Kada to kažem mislim i na sindikalnu strukturu tih sindikata, sa izuzetkom pojedinaca koji nemaju dovoljno snage i uticaja da sopstvene sindikate reformišu, tačnije dovedu do promena na nivou centrala i većine granskih sindikata.
Dok se to ne desi, plate u zdravstvu, školstvu, tačnije javnom sektoru će ići na dole, satnica će biti sramotno mala, OKU nećemo imati, Zakon o radu će biti još gori, Kodeks rada i Zakon o sindikatima će biti donešeni bez i protiv sindikata, primanja lidera SSSS i UGS Nezavisnost biće sramotno visoka. Oni su plaćeni da ljuljaju autobus ali da on stoji u mestu. Kada većina njihovog članstva to shvati, tražiće njihovu odgovornost a dotle članstvo tih sindikata čuči u autobusu i saučestvuju u ljuljanju i sindikalnom licemerstvu svojih vođa.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"