VESTI
     
 
Radna poseta predstavnika IndustriAll, Anne Marie Moreau i Teute Krilić, Industrijskom sindikatu Srbije(ISS). Neophodna sindikalna saradnja članica IndustriAll-a na nacionalnim nivoima. IndustriAll u poseti i DAD DM Zrenjanin.
INDUSTRIALL U POSETI INDUSTRIJSKOM SINDIKATU SRBIJE




Beograd - Zrenjanin, 12.09.2014.
Predstavnica IndustriAll Anne Marie Moreau i Teuta Krilić, vođa međunarodnog projekta IndustriAll, GU-a, ETU-a, EFFAI-a obavile su radnu posetu članicama IndustriAll iz Srbije.
Razgovoru je ispred ISS prisustvovalo rukovodstvo ISS i kolega Jaćim Milunović, koordinator projekta u Srbiji.
Centralna tema razgovora je obuhvatila nedavne dopune Zakona o radu, situaciju u povereništvima ISS te planove rada u narednom periodu.
Predsednik ISS Dragan Matić je istakao neophodnost saradnje srpskih sindikata naročito članica IndustriAll iz Srbije. ISS planira da do kraja 2014. I početkom 2015. godine izradi Nacrt Zakona o savetima zaposlenih, kao i da ministarstvu rada i Nacionalnoj službi zapošljavanja predstavi mogućnosti Radnih fondacija kao nadopunu rada Nacionalne službe za zapošljavanje. Obe ove aktivnosti treba da omoguće veću participaciju radnika na nivou preduzeća, efikasnije i trajnije zapošljavanje.
ISS kao i do sada će podržavati sve aktivnosti i akcije koje organizuje IndustriAlll a prva sledeća akcija će biti nedelja borbe za sigurnija i dostojanstvena radna mesta koja će započeti 7. Oktobra, na Svetski dan borbe protiv nesigurnih posova.
Radna poseta je obuhvatila i boravak u nemačkoj kompaniji DAD DM – Zrenjanin. Razgovor predstavnica IndustriAll sa Odborom IS DAD DM i poslovodnim rukovodstvom doprineo je učvršćivanju saradnje koje IS DAD dM i rukovodstvo DAD DM grade od osnivanja kompanije. Direktor Andreas Veber i predsednik IS DAD DM Ivan Subin informisali su koleginicu Anne Marie Moreau o rezultatima pregovora i sadržini Kolektivnog ugovora koji je skoro potpisan. Prava radnika su uznapređena, socijalni dijalog je alat koji pregovarači koriste i po postignutim rezultatima DAD DM spada u sam vrh socijalno odgovornih kompanija u Srbiji.
IndustriAll će Industrijskom sindikatu Srbije kao svom dugogodišnjem članu davati punu podršku u akcijama koje ISS bude sprovodio i organizovao.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"