VESTI
     
 
„Zavarivač“ Vranje radnicima duguje 26 plata. Prezi i doprinosi se ne plaćaju od 2011. godine. Inspekcija Ministarstva rada reagovala po prijavi Industrijskog sindikata Srbije (ISS). „Zavarivač“ više nije u Restrukturiranju.
ZAVARIVAČ BEZ ZNAKA „R“




Vranje, 11.09.2014.
Višegodišnje propadanje preduzeća „Zavarivač“ Vranje ulazi u svoju završnu fazu propadanja.
Industrijski sindikat Srbije godinama unazad ukazuje na katastrofalno rukovođenje direktora Dragana Igića, što za rezultat ima potpun prekid poslovnih aktivnosti i dvadeset i šest neisplaćenih plata radnicima.
Sve ovo i druge nepravilnosti utvrdila je Inspekcija za rad koja je na osnovu projave ISS boravila u Zavarivaču. Inspekcija je utvrdila i neispavnosti po pitanju isplate bolovanja, doprinosa i poreza koji se ne uplaćuju od 2011. Godine. Zarade sa pojedincima isplaćuju kroz „referate“ a dnevni pazar sa Carinskog terminala Preševo se „delka“ miljenicima direktora i služi za troškarenje.
Utvrđeno je da ISS „Zavarivač“ nema adekvatne uslove za rad a ISS zahteva od direktora preispitivanje reprezentativnosti SSMS i „Nezavisnosti“ u „Zavarivaču“.
IS Zavarivač ima 109 članova od 350 zaposlenih. „Nezavisnost“ skoro i da nema članstvo a SSMS nema pristupnice.
Na sve muke od septembra 2014. godine „Zavarivač“ nema znak „R“ (Restrukturiranje), pa očekujemo navalu poverioca i stečaja. U tom slučaju radnici kojima se duguju plate mogu postati većinski poverioci „Zavarivača“.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"