VESTI
     
 
U DAD DM Zrenjanin poverenje, socijalna odgovornost i dijalog iznad restriktivnih odrebi Zakona o radu. Industrijski sindikat (IS) DAD DM i poslovodstvo poslali Srbiji, radnicima i poslodavcima poruku međusobnog uvažavanja i poštovanja. Plaća se ukupan radni staž, poslodavac i sindikat oformili Fond solidarnosti. Kolektivni ugovor na ponos poslodavca i sindikata.
KOLEKTIVNI UGOVOR U DAD DM




Zrenjanin, 04.09.2014.

Da se odnosi poslodavca i radnika mogu kvalitetnije i odgovornije urediti od zakonom propisanih normativa, ukazuje Kolektivni ugovor koji je potpisan u DAD DM Zrenjanin, između poslovnog rukovodstva i Industrijskog sindikata Srbije, tačnije povereništva u DAD DM.

Obespravljenje radnika koje je kroz Zakon o radu stavilo na snagu, neplaćanja radnog staža koje je radnik ostvario u prethodnom periodu, u slučaju DAD DM je prevaziđeno stavom IS DAD DM i voljom i razumevanjem DAD DM, na čelu sa direktorom Andreasom Veberom.



Novi Kolektivni ugovor omogućava da preko 1000 od 3000 radnika DAD DM koji imaju 10 i više godina radnog staža prima zaradu uvećanu za godine radnog staža koje su „doneli“ u DAD DM. Zakon o radu je to pravo ukinuo, ali je poslodavac uvažio argumentaciju IS DAD DM, koji je potpisnik Kolektivnog ugovora.

Pregovori su rezultirali i formiranjem Fonda solidarnosti koji će se koristiti za podršku i pomoć radnicima kojima je pomoć potrebna. Solidarnosti DAD DM i IS DAD DM nije ni dosada manjkalo ali ovo je način da se organizovano i trajno rešavaju problemi radnika.

Podsećamo da je IS DAD DM u prethodnom ciklusu pregovaranja oko Kolektivnog ugovora prednost dao novom zapošljavanju, što je u prethodnom periodu rezultiralo otvaranjem novih 500 radnih mesta.

Potpisani Kolektivni ugovor i njegova sadržina su najbolji pokazatelj da odredbe Zakona mogu biti uznapređene u slučajevima prisutnosti visokog stepena dijaloga, poverenja i odgovornosti koje poslovodstvo DAD DM i IS DAD DM godinama grade.

Radnici DAD DM su zadovoljni novim sadržajem Kolektivnog ugovora, a što za rezultat ima novo članstvo i jačanje IS DAD DM.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"